Inge Peeze

RESERVEER

Inge maakt voornamelijk eigentijds figuratief werk, vaak met gebruik van klassieke schildertechnieken. In haar schilderijen gaat ze op zoek naar een sterke eenvoud.

Inge gebruikt sprekende kleuren die zij in vlakken verdeeld tot een gebalanceerde compositie. Haar uitdaging is om de kleuren zo veelzeggend mogelijk in beeld te brengen. Ze beschouwt een stilleven als geslaagd als het kleurenspel aangenaam is en er een goede balans is tussen donkere en lichte tonen.

Om verschillende technieken te ontdekken heeft Inge bij diverse professionele kunstenaars cursussen gevolgd en volgde zij twee jaar tekenonderwijs aan de Wackers Kunstacademie in Amsterdam. Haar kunstopleiding heeft ze voortgezet aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen, waar ze de Vakopleiding met succes heeft afgerond.

Inge heeft in Bilthoven een eigen atelier onder de naam "Paintinge". U bent er altijd van harte welkom. Daarnaast is Inge verbonden aan het KunstenHuis in Zeist waar zij docent is voor het vak Tekenen en Schilderen (gevorderden).

www.ingepeeze.exto.nl